Денеска е Трето наоѓање на главата на св. Јован Kpcтител

Поврзано

- Advertisement -

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 25 мај.

Денеска е Трето наоѓање на главата на св. Јован Крстител.

Кога се разгоре ереста на иконоборството, во осмиот век, главата на свети Јован Крстител беше пренесена во градот Комана. Подоцна, во времето на царот Михаил, во следниот век, таа беше свечено пренесена во Цариград и положена во царската придворска црква од страна на тогашниот патријарх Игнатиј.

Latest News

Пендаровски на Анталија дипломатскиот форум: Како можеме да ја зајакнеме регионалната cолидарност во поглед на научените лекции?

Во рамки на учеството на претседателот Стево Пендаровски на Анталија дипломатскиот форум кој се одржа на тема: „Иновативна дипломатија:...

More Articles Like This