Денес е спомен на Свети Јаков, епископ и Исповедник:Во пост и молитва ги исполни Христовите заповеди

  • April 3, 2019
  • Коментари

Свети Јаков

Не се знае ни местото на неговото раѓање, ни местото на неговото епископство. Се знае само дека ги исполни Христовите заповеди, подвизувајќи се многу во пост и во молитва и дека во времето на Копроним претрпе големи бе ди од икон оборците: гл ад 3атвоp и секакво подб ивање.

Најпосле Му ја предаде својата света душа на Бога, Кому верно Му послужи во овој живот. Живееше и поcтрада во 7 век.

Претходно «
Следно »