ДЕНЕС ЌЕ СЕ ДЕЛАТ ОТКАЗИ: Манчевски најави дека од денеска лица блиски на функционерите ќе се повлекуваат од работните места

  • February 19, 2019

Министерот за информатичко општетсво и администрација, Дамјан Манчевски за денеска најави први резултати по реакциите во јавноста за случаи на непотизам со вработувања во институциите на лица блиски до функционерите на власта.

– Ќе се повлечат луѓето, првите резултати ќе ги видите денеска, но да оставиме тоа да бидат конкретни чекори најавени од самите луѓе во овој прпецс. Оваа работа ќе почне да се разрешува денеска, а законските решенија ќе влезат во процедура. До крајот на изборите имаме забрана за секаков вид вработувања, така што тоа ни дава доволно време да ги поставиме системот и законите за да бидат во сила веднаш кога ќе завршат изборите, изјави Манчевски.

Претходно «
Следно »