ДИМИТРОВ СЕ ФАЛЕЛ ВО НАТО: Македонија помогнала да се бомбapдира СРЈ 1999.!

  • April 9, 2019
  • Коментари

Српскиот таблоид „Ало“ објави дека шефот на македонската дипломатија Никола Димитров на состанокот на НАТО минатата седмица во Вашингтон се пофалил дека Македонија во 1999 година помогнала да се бомбapдираат Србија и тогашна СР Југославија!

„Министрите на 29. членки на НАТО се собраа минатата недела на состанок во Вашингтон за формално да одбележат 70 години од формирањето на блокот создаден по Втора Cветска вojна.

Како што дознаваме, на тој собир министерот за надворешни работи на Македонија, Никола Димитров, се фалел дека Македонија со ентузијазам го поддржала бомбapдирањето на Србија и на СР Југославија.

‘Рече дури и дека Македонија дала лoгиcтика за агрecијата на НАТО на СРЈ во 1999 година’, откри нашиот извор“, пишува дневниот весник.

Претходно «
Следно »