ДИМОВСКИ: За ВМРО-ДПМНЕ постои само едно име, Република Македонија!

  • February 28, 2019

Членот на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, Димитар Димовски одговори на едно од најчесто поставуваните прашања, дали опозицијата го прифаќа новото име на државата. На ова Димовски одговори едноставно, кратко и јасно, за ВМРО-ДПМНЕ постои само името Република Македонија, а опозицијата ќе стори се за да се поништи предавството и да се задржи достоинството.

-За нас постои само едно име – Република Македонија. И да, ќе ги превземеме сите можни активности согласно домашната и меѓународните регулативи, за да се поништи предавството и да се задржи достоинството.
#НикогашСеверна

Претходно «
Следно »