ДИРЕКТОРКАТА НА АВРМ САКАЈЌИ ДА СЕ ОПРАВДА СИ ПРИЗНА:Сите раководители на АВРМ низ државата се истакнати членови на СДСМ

  • February 26, 2018
  • Коментари

– Јас и сите колеги кои во моментот ја вршиме функцијата раководители на Центрите за вработување низ државата сите сме истакнати членови на СДСМ во своите општини, пишува директорката на АВРМ во Делчево, Билјана Прачковска, во коментар на фејсбук на директорката  на АВРМ, Билјана Јовановска, каде истата кажува дека во своето досегашно работење единствена активност и е промена на раководители и потрошена репрезентација и гориво.

Јовановска спроведува брутална партизација на институцијата  со која директорува.  Партискиот реваншизам е нејзин заштитен знак, а по зборовите на директорите кои ги поставиле очигледно за сите именувања одлучува СДСМ.

Додека СДСМ беше опозиција, велеа дека ќе ги професионализираат институциите и дека ќе ја департизирале администрацијата, сега гледаме дека не само што не е професионализирана, туку и дека е дополнително партизирана и исполитизирана.

Скандалот со партизираноста на АВРМ е доказ дека институциите под раководство на Цароска не работата професионално. По скандалот со силувањата во Домот за деца „25 Мај“ ова е втор скандал каде имаме директно признание за партизирање на оваа институција.

Граѓаните сеуште чекаат одговорност од Цароска за случајот со силуваните девојчиња, а веќе излегува нов скандал.

Претходно «
Следно »