January 23, 2021, 8:16 am

Дишеме отpoв: Енормно зaгадување во неколку градови во Македонија

Поврзано

3aeв до граѓаните: Оние кои нема да се попишaт ќе бидат kaзнети

„Пописот е толку сериозна статистичка операција која што ја идентификувам со државничката одговорност на граѓаните“, истакна претседателот на Владата...

Шилегов се пpaвда, не бил скapaн со 3aeв и ќе бара поддршка за втор мандат

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, во вечерашното издание на „360 степени“ рече дека планира повторно да се кандидира...

Шамap од германската амбасадорка: Договорот со Бугарија мора да се спроведе

Меѓу Македонија и Бугарија има добрососедски односи. Бугарија прва ја призна Македонија како независна и е силен поддржувач...
- Advertisement -

Во главниот град и вечерва не се дише поради енормното аерозагадување. Мерната станица во Ново Лисиче повторно покажува највисоки вредности, дури 435 ПМ 10 честички на метар кубен.

Речиси сите останати скопски населби се во виолетовата зона на загадување. Па така, во Кисела Вода измерени се 307, Автокоманда – 196, Црниче – 206, Гази Баба- 160, Ѓорче Петров – 217, Карпош – 202 Маџир Маало – 249 ПМ 10 честички на метар кубен.

Сликата не е подобра ниту во останатите македонски градови. Во Гостивар измерени се 312, Кавадарци – 235, Кичево 289, Кочани – 175, Куманово – 262, Охрид – 228, Штип – 304, Струмица  – 325, Тетово – 286, Велес – 273 ПМ 10 честички на метар кубен.

Речиси сите останати скопски населби се во виолетовата зона на загадување. Па така, во Кисела Вода измерени се 307, Автокоманда – 196, Црниче – 206, Гази Баба- 160, Ѓорче Петров – 217, Карпош – 202 Маџир Маало – 249 ПМ 10 честички на метар кубен.

Сликата не е подобра ниту во останатите македонски градови. Во Гостивар измерени се 312, Кавадарци – 235, Кичево 289, Кочани – 175, Куманово – 262, Охрид – 228, Штип – 304, Струмица  – 325, Тетово – 286, Велес – 273 ПМ 10 честички на метар кубен.

Latest News

3aeв до граѓаните: Оние кои нема да се попишaт ќе бидат kaзнети

„Пописот е толку сериозна статистичка операција која што ја идентификувам со државничката одговорност на граѓаните“, истакна претседателот на Владата...

More Articles Like This