Доаѓа од Сибир, но не може да се навикне на студените домови во Скопје

  • November 19, 2018

На базарот за ракотворби кој се одржуваше минатата недела во галеријата „Колектив“ на скопскиот плоштад, веднаш ми падна во очи една убава црнокоса жена која стоеше и плетеше.

Пред неа беа нејзините плетени аксесоари изработени од, како што ни кажа, квалитетна италијанска благородна волница која кај нас сѐ уште ја нема.

Галина Куценко по образование е сопран и диригент, дипломец на Кемеровскиот државен институт за култура. Тука дошла во август, пред седум години, за да настапи со хорот со кој пеела на фестивалот „Езерски бисери“ во Струга. Тука се запознала со сопругот и веќе третиот ден си ветиле дека нема да се разделат. Интересно е што тој студирал во Москва и во тој период имал само уште неколку испити за да дипломира.

Целиот текст прочитајте го на порталот „Мајка и дете“.

Претходно «
Следно »