ДОГОВОРОТ Е НЕПРИФАТЛИВ: Договорот со Грција е штетен, 75 проценти од Македонците се против!

  • July 9, 2018

– Договорт со Грција е неприфатлив за нас по неколку основи, како и за најголемиот дел на Македонците во Република Македонија. Според нашите истражувања некаде околу 75 проценти од Македонците се против овој капитулантски договор. Има неколку основи, а една од нив е тоа што договорот е потпишан од Министер за надворешни работи на безимена држава, дури не сме ниту со бројка, туку не нарекуваат втората страна или „second-party“, понатаму се губат сите оние придобивки и стекнати права кои што ние како Македонци сме ги имале во минатото, вели лидерот на ВМРО – ДПМНЕ, Христијан Мицкоски за Ал Џезеира.

Претходно «
Следно »