November 28, 2021, 9:53 am

(Документи) Училиштето Димитар Миладинов е поплавено со отпaдни води, нaдлежните два дена кријат

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Надлежните во општина Центар веќе два дена кријат дека училиштето „Димитар Миладинов“ е поплавено со отпадни води и децата не одат на училиште.

Директорката на училиштето Марија Вармаис Симоновска неколку дена ги алармира надлежните дека имаат голем дефект во системот на парно греење и оти водата е излеана.

Поплавени се и тоалетите и доведена е во опасност и водата за пиење во училиштето и можноста од зараза.

Директорката стравува дека е можно да дојде до мешање на отпадните води и таа за пиење при што е загрозено здравјето на децата.

Latest News

ДЕБАР ГО СЛАВИ АЛБАНСКОТО ЗНАМЕ: Градоначалникот го поставил низ цел град

Денеска е ден на албанското знаме, па градоначалникот на Дебар Хекуран Дука го честиташе на фејсбук. Поради празнувањето во Дебар...

More Articles Like This