(Видео) Домородците ја cpyшија статуата на кралицата Елизабета Втора во Канада

Статуите на кралицата Викторија и кралицата Елизабета Втора се срушени во Канада поради зголемениот peволт на домородното население во врска со откривањето необележани гробници на домородните деца. Група собрана во законодавниот дом на Манитоба ја сруши статуата на Викторија на Денот на Канада – годишна прослава на 1 јули што ја одбележува земјата. Членовите на … Continue reading (Видео) Домородците ја cpyшија статуата на кралицата Елизабета Втора во Канада