ДОЈДЕ „ЖИВОТ“ ВО СТРУМИЦА: Струмица станува мултиетнички град во кој отсега ќе се гради соживот помеѓу Македонците и Албанците

  • October 10, 2017

Струмица за прв пат во историјата станува град во кој Македонците ќе треба да градат соживот и добрососедски односи со сограѓаните Албанци, откако Заев ја најави двојазичноста на територија на целата општина

 

Струмичани преку својата ФБ страница коментираат дека по долги години, во Струмица за прв пат се населуваат албански семејства, благодарение на двојазичноста која ја воведува Зоран Заев, но и на кандидатот на СДС кој ветува дека ќе го спроведе планот за владата на СДС.

Претходно «
Следно »