ДРОНОТ НА ГРАД СКОПЈЕ НЕ ГО МЕРИ КОЛИЧЕСТВОТО НА ПМ ЧЕСТИЧКИ: Шилегов купил дрон од 27 илјади долари за 3-Д мапирање на теренот кој нема сензори за мерење на загадувањето!

  • November 19, 2018

Петре Шилегов повторно како со прскањето против комарците ги излажа скопјани. Имено дронот кој Град Скопје го промовираше како беспилотно летало кое во себе има сензори кои ќе го мерат загадувањето всушност е дрон кој во себе има единствено сензор за 3-Д мапирање.

 

Станува збор за дрон марка ,,senseeFly eBee Plus’’, кој се користи за грубо 3-Д мапирање на површини и нема никаква врска со мерење на загадувањето, односно не го мери количеството на пм честички, а на него не може да се монтира екстра сензор кој би ја вршел таа функција!

– Новиот eBee Plus систем вклучува: долго летање со фиксни крила; фотографски-оптимизиран RGB (Red Green Blue) сензор; софтвер за управување со летот и податоци. Cheseaux-Lausanne, Швајцарија, 5 октомври 2016 година – senseFly, првиот производител на професионални маневриски беспилотни летала во светот, ќе го претстави својот нов систем со фиксни крила од следната генерација за фотограметриско мапирање со е-оценка, eBee Plus, на INTERGEO 2016 на 11 октомври во Хамбург, Германија.

Новиот eBee Plus систем вклучува: долго летање со фиксни крила; фотографски-оптимизиран RGB (Red Green Blue) сензор; софтвер за управување со летот и податоц, , пишува во спецификациите за дронот!

Cheseaux-Lausanne, Швајцарија, 5 октомври 2016 година – senseFly, првиот производител на професионални маневриски беспилотни летала во светот, ќе го претстави својот нов систем со фиксни крила од следната генерација за фотограметриско мапирање со е-оценка, eBee Plus, на INTERGEO 2016 на 11 октомври во Хамбург, Германија.

 

Скопјани повторно излажани од Шилегов и локалната власт, нема никакви решенија за проблемот со енормното загадување и покрај фактот што над 3 илјади Македонци годишно умираат како директен резултат на загадувањето!

Претходно «
Следно »