ДУИ И СДСМ НАЗНАЧИЈА АЛБАНЦИ ЗА НАЧАЛНИЦИ ВО БИТОЛА: Полицијата во Битола и Прилеп под власт на началници од ДУИ!

  • April 25, 2017

Согласно планот за федерализација и кантонизацијана Македонија на СДСМ во однос на предизборната програма, во која се предвидуваше отцепување на општинските полиции од контролата на МВР, пред неколку дена, а со поддршка на „реформската“ ДУИ во Битола на местото началник на СВР Битола на униформирана полиција е назначено лице, член на ДУИ

U

U

 

„Тиранската платформа“ во ефект на дело во Битола.
По прифаќањето на постулатите во тиранската платформа од СДСМ и Зоран Заев, а согласно со нивниот план за кантонизација и федерализација на Македонија, пред неколку дена за подрачјето на СВР Битола е назначен началник на униформирана полиција, член на ДУИ.

Се работи за Џелал Топаловски, претходно помошник на началникот, но по решението добиено од министерот за внатрешни – кадар на ДУИ – сега ќе има значително поголеми ингеренции.

Според информациите до кои дојдовме, се работи за лице кое пред година и половина било прераспределено во Прилеп како самостоен инспектор, одлука која ја оспорил пред судот. Дополнително дознаваме, дека истиот не ужива никаква доверба кај колегите во Битола, ниту во Прилеп, а истите се крајно револтирани од класичните партиски решенија со кои како помошник на началникот е назначен Албанец, а за Џелал Топаловски се смета дека е „поголем Албанец од Албанците“.

Оваа пракса на ДУИ и СДСМ не треба да не изненадува, имајќи во предвид дека Зоран Заев од Берн најави дека неговата партија има план децентрализација на службите за безбедност, и отцепување на голем дел од ингеренциите на МВР и предавајќи ги врз локални шерифи.

Претходно «
Следно »