ДEТOКCИКAЦИЈA ОД ВИPТУEЛНИOТ CВEТ: Во грaд во Норвешка плaнирaaт да им ги oдзeмaт мoбилнитe тeлeфoни на пoмлaдитe лицa

Поврзано

Нашите баби никогаш не знаеле за стрес, а причината е едноставна

Баби или прабаби, за кого како. Често за нив размислуваме како отсекогаш делувале смирено, со благ поглед во очите...

Ова видео има 14 милиони прегледи за еден ден: „Најоткачената“ реакција на жена кога и кажаа да стави маска

Сè поголем број продавници во САД бараат од своите потрошувачи да носат маски, но некои упорно одбиваат да го...

ЗАБАВА(Видео) Неверојатна сцена: Орел грабна ајкула

Посетителите на плажа во Јужна Каролина присуствувале на речиси неверојатен настан – тие виделе орел што грабнал ајкула од...

Покрај зaбpaнaтa на мобилните телефони во училиштата, општинските власти на Ставангер, град во Норвешка, планираат да им одземат на помладите ученици индивидуален пристап до компјутери.

Повеќето градски советници ја поддржаа оваа идеја, истакнувајќи дека на овој начин на децата треба да им се дозволи да се „дeтoкcиpaaт“ од виртуелниот свет.

Планирано е дека учениците од прва до четврто одделение веќе нема да имаат пристап до персонални компјутери, и наместо тоа ќе постават заеднички компјутери во училниците што можат да се користат со дозвола на наставникот.

Целта е да се воведат горенаведените мерки за ученици од сите одделенија, од прво до десетто.

Мимир Кристијансон, градски советник, рече дека е многу загрижен за прекумерната употреба на мобилни телефони и компјутери меѓу децата и младите.

„Сигурно е дека би било многу корисно и здраво за децата да поминуваат помалку време во виртуелниот свет“, рече Кристијансон.

Актуелно

(Видео)Техничкиот министер за земјоделство качен на коњ вршеше проверка на шумскиот фонд

Ден со Цветан Трипуновски, во инспекција низ Огражден, проверка на шумскиот фонд и лов на потенцијална дрвосеча. https://www.facebook.com/iNFOMAX.mk/videos/745665222864670/

Во живо: Христијан Мицкоски на средба со жителите на Прилеп

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ и кандидат за премиер на Република Македонија, попладнево е на средба со жителите на Прилеп. Cледете во живо: https://www.facebook.com/iNFOMAX.mk/videos/360493781586587/

Во живо: Христијан Мицкоски на средба со жителите на Крушево

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ и кандидат за премиер на Република Македонија, попладнево е на средба со жителите од Крушево. Неговото обраќање во живо можете да го...

(Во живo) Христијан Мицкоски на сpeдбa со жителите на општина Кpивoгaштaни

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ и кандидат за премиер на Република Македонија, попладнево е на средба со жителите од општина Кривогаштани. Неговото обраќање може да го следите...

ВМРО-ДПМНЕ убедливо победува на 15 јули, Заев губи и во Муртино

ВМРО-ДПМНЕ победува на 15 јули ова го покажува најновата анкета на почитувана американска агенција за мерење на јавното мислење . Анкетите по изборни единици...

Повеќе вести