ЕВА ЗАЕВА И ДУШКО ЧИФЛИГАНЕЦ ПОЗИРАА СО ПИШТОЛИ: Додека народот нема леб да јаде, Ева и Душко трошат по 50 евра на половина час

  • March 5, 2018
  • Коментари

Нешто по што во историјата СДСМ дефинитивно ќе остане запаметено ќе биде спроведувањето на криминалната транзиција во која илјадници македонски работници останаа без работа

Државните фирми беа продавани по багателни цени, работниците останаа на работа, а животот дојде за олигарсите блиски до СДСМ кој се збогатија на грбот на работниците. Меѓу нив е и Ванчо Чифлиганец кој поради блискоста со СДСМ ги наполни џебовите со милиони во времето на транзицијата, тој сега е инвеститор и се занимава со градежништво, а во негова сопственост е Адора Инжењеринг. Во овие моменти неговото име се споменува како синоним со урбаната мафија која е најевидентна во главниот град Скопје.

Најавениот мораториум на градење во Скопје од страна на градоначалниците на СДСМ не се спроведува, а полека, но сигурно на целата јавност и е јасно зошто. Имено внуката на премиерот Зоран Заев и синот на Ванчо Чифлиганец се во љубовна врска. Ќерката на Вицето, Ева Заева е во љубовна врска со Душко Чифлиганец. Нивната врска е јавна, а социјалните мрежи се преполни со фотографии кои се плод на нивната љубов. Последната слика е од елитното стрелиште и ресторан Камник. Додека граѓаните немаат пари за да го поминат крајот на месецот, вљубениот пар според очевидци за само половина час потрошил околу 3 илјади денари, а во ова не е вклучена цената на романтичната вечера.

СДСМ и транзиционите олигарски се решени парите и капиталот стекнат со криминалната транзиција да остане во големото транзиционо семејство.

Претходно «
Следно »