ЕВЕ КОЛКУ ЧАШИ ВОДА ТРЕБА ДА ПИЕМЕ ДНЕВНО: Значително ќе ја намалите и тежината

  • July 31, 2016

Експертите трвдат дека лицата со вишок на килограми можат значително да ја намалат тежината доколку дневно пијат 10 чаши вода.

 

voda 67

Новото истражување вели дека водата може да го намали индексот на телесната маса. Ако пиете доволно вода, помалку ќе јадете, а и помалку ќе внесувате други течности кои се богати со калории. Доколку испиете 500 мл вода пред оброкот ќе го намалите внесот на калории, а со тоа ќе доведете до намалување на индексот на телесна маса.

Водата дополнително помага и во согорување на мастите. Со 10 чаши вода дневно можете да се ослободите од околу 50 отсто масти кои ќе ги конзумирате во текот на денот, велат експертите.

Претходно «
Следно »