ЕВЕ ЗОШТО ИВАНОВ ИМ ПРЕЧИ НА СДСМ,СОРОСИ САД:Нема пазарење со националниот идентитет!

  • May 30, 2016

Претседателот на Република Македонија, Ѓорѓе Иванов се обрати на состанокот на регионалната бизнис иницијатива „Самит 100“ каде испрати значајни пораки од име на Македонија.

ivanov-govor-mkd

-Македонија е школски пример за неуспешноста на ЕУ и НАТО. Македонија е школски пример како не треба да се однесува ниту НАТО ниту ЕУ кон земја кандидат. Станавме колекционери. Имаме сега го почнавме 17-ти акционен план за членство во НАТО. За во Гинис.  Ниту една земја, ниту една армија на светот не е повеќе проверувана од македонската Армија. Од Европска Унија 7 извештаи, 7 препораки за почеток на преговори. Нула промена. Стоиме во место. Зошто? Судбина ни било да имаме сосед со кој не може да излезе на крај ниту цела ЕУ ниту цел свет. Се вика Грција. А сакаат ние со нив да излеземе на крај, да најдеме решение за нешто што е наш идентитет, за она што е наша посебност. Да менуваме име, идентитет, јазик, топоними и замислете доменот на Интернет треба да го промениме, рече Иванов.

Македонскиот претседател со ова пред цела Европа испрати порака дека Македонија нема да дозволи пазарење со националниот идентитет.

Неговиот говор беше проследен со аплаузи од присутните, а медиумите на СДСМ и СОРОС истиот го критикуваа.

Ваквата порака разбуди силни емоции и поддршка кај македонските граѓани, а како остра нота беше примена од европските челници. Ваквата борбеност и одлучност во одбрана на Македонија им пречи само на СДСМ и платениците на СОРОС за кои македонските национални интереси воопшто не се важни.

Коментарите на неговиот говор прочитајте ги на следниов линк.

Претходно «
Следно »