ЕВЕ КОЈА ПЕСНА И ДОНЕСЕ 100. 000 ЕВРА НА МАРИНА ТУЦАКОВИЌ!

  • February 27, 2019
  • Коментари

Песната „Зора је“, која во осумдесетите ја испеа Неда Украден, ѝ донесе на Марина Туцаковиќ 100 илјади евра. Туцаковиќ не е комплетен автор на текстот, но и покрај тоа дебело заработува на песната.

Песната ми ја напиша покојниот Ѓорѓе Новковиќ, со кого неколку пати се искаравме за насловот. Прво ја нарековме „Јоване, зора е“, па „Милане, зора е“…На крај ѝ се јавив на Марина Туцаковиќ, кој напиша само еден стих, кој и донесе преку 100 илјади евра, откри Украден во емисијата „Гламур“.

Се работи за стихот „Suza je iz oka kanula“.

Претходно «
Следно »