January 24, 2021, 3:16 am

Екстрактот од ова тропско дрво е 10 000 пати посилен убиец на ракот од хемотерапијата

Поврзано

Bо насока болницата да биде подостапна за сите пациенти: Аџибадем Систина“ ги намали 20 проценти цените во новата педијатриска болница

Педијатрискиот стационар во „Аџибадем Систина“ овозможува третман на болно дете на возраст од 0 до 16-годишна возраст. Во него...

ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА БECHА НА ФAJ3ЕР: Нема вakцини -Xpватска ќе ја запре вakцинацијата, Полска и Италија ќе тужaт

Најголем број од земјите од ЕУ добиле за половина помалку од договорените количини Некои се снаоѓаат со итно одобрување на...

Кинe3и тестираат вakцина за ,,продолжување на животот“

Кинески научници тестираат нова алатка (вакцина) за деактивирање на генот KAT7, што е клучен фактор во процесот на стареење...
- Advertisement -

Екстракт од тропско дрво е 10 000 пати посилен убиец на ракот од хемотерапијата

Длабоко во џунглите на Амазон расте едно дрво кое може да го револуционизира она што лекарите и светот знаат за лекувањето на ракот и за шансите за опстанок.

Иднината никогаш не изгледаше повеќе ветувачки. Информациите за гравиолата доаѓаат од списанието Nutrition and Cancer и други извори, во кое се објавени некои истражувања од 2011 година за лекување на ракот на дојка со него.

Утврдено е дека екстрактот од плодовите содржи материи депресори во развојот на канцерогениот ген (онкогена) во клетките на ракот, кој е катализатор на епидермалниот фактор на нивниот раст.

Овој екстракт од тропско дрво е 10 000 пати посилен убиец на ракот од хемотерапијата, а тоа го покажаа истражувањата после 5 недели терапија со ова овошје т.н. „гравиола“.

Кај ракот на дојка се намалува значително нивото на експресија на протеините EGFR со 56%, р-EGFR со 54% и р-ERK во MDA-MB-468 со 32, 5%.

Заклучокот на експертите е дека екстрактот од гравиола индуцира голема инхибиција на растот на клетките MDA-MB-468. Тоа е докажано експериментално. Според списанието тој може да се применува за лекување на рак на дојка, на дебелото црево, а екстрактот и од другите делови на растението како семиња, корења, кора се ефикасни против рак на панкреасот, желудникот, бубрезите, простатата, белиот и црниот дроб.

Има смирувачко дејство, го намалува крвниот притисок, делува против паразити, вируси и бактерии. Контраиндицирано е кај бремени жени, луѓе со низок крвен притисок, а при подолго време на земање може да предизвика уништување на корисни бактерии во цревата и да се наметне донесување на пробиотици.

Гравиолата е 10 000 пати посилен убиец на клетките на ракот од адриамицинот кој ги убива и здравите клетки. За разлика од него гравиолата има изборен цитоскопичен ефект против клетките на ракот и ги убива само нив, а здравите клетки остануваат живи. Адриамицинот е силно токсичен и е наречен црвениот ѓавол, бидејќи има црвена боја и има страшно несакани ефекти.

Зошто сепак научниците молчеле досега? Дрвото гравиола е познато со антираковите својства за прв пат од 1976 година, кога почнаа да прават серија тестови и ги докажаа лековитите својства. За некое време тие изумираат, бидејќи научниците биле шокирани од најефикасните својства и не поверувале на резултатите, велат од списанието Nutrition and Cancer. Natural news велат дека фармацевтската мафија е виновна, бидејќи заработуваат милијарди долари од истражувачката работа за борба против ракот и неговиот третман. Секоја година умираат од рак 8 милиони луѓе во светот.

Тајните општества како Масоните, Илуминатите и други, ги контролираат и фармацевтските индустрии и не им е профитабилно да губат профит од евтини природни методи за лекување на ракот, и на други болести.

Тие се во основата на сите заговори против човештвото. Нивната цел е да доведат до еден нов светски поредок и да го намалат населението на земјата и да ги претворат во сиромашни и економски зависни личности, а потоа да воведат закони кои ќе бараат обожување на религиозен систем, и ќе влијае на слободата на совеста и верата на луѓето според претскажаното во Библијата.

Latest News

Научниците потврдија: Koгa чoвeк лaжe, тoj гo имитиpa гoвopoт нa тeлoтo нa oнoj штo го лaжe

Неодамнешниот експеримент на холандски истражувачи од Универзитетот во Ротердам, кој го проучуваше влијанието врз говорот на телото и движењата,...

More Articles Like This