ЕМИСИЈАТА НА МИЛЕНКО НЕДЕЛКОВСКИ ГЛАВНА ВЕСТ ВО РУСИЈА: „Грузиските снајперисти“ кои го реализираа пучот во Украина!

  • December 19, 2017

Мини-серијалот со „Грузиските снајперисти“ кои беа инволвирани во сценариото за предизвикување на општ хаос во Украина и инсталирање на хунтата на Порошенко на власт, која ја направи новинарот Миленко Неделковски доби и „прајм-тајм“ на највлијателниот дневник во Русија

„Прв пат бев во 2013-та. Бев повикан од канцеларијата на Коба Кабадзе. Во неговат канцеларија се запознав и со Мамука Мамулашвили. Во разговор, Мамука рече дека трба да одиме во Киев. Ми рече: ти, како снајпер, имаш помало искуство – трба да одбереш снајперска позиција, од која ќе биде возможно да се предизвика пуч преку вознемирување на народот. Мора да одиш“, изјави Александар Ревазишвили во емисијата „Миленко Неделковски Шоу“, пренесува првиот канал на Руската национална телевизија.

Пучот во Украина според Ревазишвили бил подготвуван најмалку една година. Тој патувал во Киев три пати – во Март 2013, во Септември и конечно во Фебруари на Мајдан. Освен тоа, тој ги потврди и информациите дека од нив се барало да пукаат и на полицијата но и на демонстрантите.

Претходно «
Следно »