ЕМОТИВНА ФОТОГРАФИЈА:Постар човек со солзи на очите порачува „Чувајте ја Македонија!“

  • March 5, 2017

Додека граѓаните поддржувачи на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ поставуваа знамиња и црвено-жолти обележја на спомениците, еден постар човек бакнувајќи ги македонските знамиња и расплакан со солзи на очите порача „Чувајте ја Македонија!“.

znaminja-1

Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ претходно истакна дека немаат намера да ги фарбаат спомениците и да удрат по македонската историја, напротив нивната цел е да се покаже како се сака Македонија.

vmro-spomenik-640x853

 

Претходно «
Следно »