ЕПИДEMИJATA ГО ЗЕМА ДАНOKOТ: Пoчинa третиот пaциeнт зaбoлeн од кopoнавиpyc во Македонија

  • March 25, 2020
  • Коментари

Почина уште еден пациент заболен од новиот коронавирус во Република Македонија. Со ова бројката на почината се искачи на тројца пациенти. Станува збор за пациентката од Дебар која веќе подолг период се наоѓаше на респираторна машина. Пациенката била во високоризичната група на пациенти со оглед на староста и хроничното заболување кое го имала. Пациентката почина на 66 години, а боледувала од хронична хипертензија, односно висок крвен притисок.

Претходно «
Следно »