ЕФТИНО ПОМИНАЛЕ СО ПАНЧО: Гласот на Панчо Минов чинел неколку пати поефтино од гласовите на осумтемина!

  • January 12, 2019

Колку чинел гласот на Панчо Минов говорат негови блиски соработници, а според тоа што ни го пренесоа, пратеникот кој мандатот го доби како член на ГРОМ се продал ефтино – секако ако во предвид се земат сумите кои се шпекулираат за неговите колеги кои гласаа за Северна Македонија

Панчо Минов, човекот кој безброј пати промени партиски дрес, по примерот на Амди Бајрам – кој е на власт јас сум со него – според шпекулациите на негови блиски, доскорешни соработници добил околу 300.000 евра „награда“ за неговиот глас.

Неофицијално, парите биле исплатени преку неколку компании од Кавадарци, меѓу кои и една компанија која во Македонија влезе како странска инвестиција. Колку и дали е ова точно, не успеавме да потврдиме од пратеникот.

Претходно «
Следно »