ЖАЛАМ, АМА ПРЕМИЕРОТ МАНИПУЛИРА: Принципот „ерга-омнес“ е прифатен пред склучување на договорот – така да изјавите на Заев не важат!

  • December 1, 2018
  • Коментари

Арсим Зеколи, еден од најострите умови на политичката мисла, на својот ФБ профил ја оцени изјавата на Заев дека ако не се ратификува договорот во Грција тогаш измените нема да важат и кај нас, како ништо повеќе од – лага!

Каква и да биде одлуката на Грција, принципот Erga Omnes е прифатен од наша страна долго пред да биде склучен, објавен и потпишан Преспа Договорот. Така да, жалам, но изјавата на Премиерот е манипулација.

“Доколку Грција не ги исполни своите обврски нема да важат овие измени.”

Претходно «
Следно »