September 18, 2021, 9:38 am

Жената која сака, пpocтува – Но, жената која премногу пpocтува, престанува да сака

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Кога жената сака, таа нема да си замине штом ќе се појават првите проблеми во врската. Дури и кога ќе се случи мажот да погреши или кога е рамнодушен кон неа.

Таа ќе прости и ќе се обиде да ги поправи работите. Ќе се обиде да го охрабри да се промени, ќе се обидува во недоглед, но кога ќе се почувствува разочарано, сè што тогаш ќе посака, е нејзината с лобода.

Жената која сака, секогаш инсистира да се обидува да ги поправи работите. Таа се б ори за љубовта кон саканиот маж затоа што не и е така лесно и едноставно да се сврти и да си за-мине.

Таа ќе прости, сакајќи да види каење кај него и промена. Ќе простува сè до моментот кога ќе стане еднакво рамнодушна како и тој.

Еден ден ќе сфати дека проблемот не е во нејзината љубов, туку во неговата рамнодушност и тогаш ќе престане да сака, и тогаш ќе си з амине. Не можете постојано да простувате во недоглед, еден ден ќе се уморите.

Кога не гледате каков било одговор од другата страна, кога сите ваши напори се изгубени во неговите прекори, кога секојдневно плачете затоа што не знаете како да му подадете рака, тогаш се откажувате.

Тогаш конечно сфаќате и си велите на себе дека заслужувате повеќе и дека ништо повеќе не може да се стори. И тогаш сфаќате дека ништо повеќе не ве врзува за оној човек кој толку многу ве разочарал и кој никогаш не вложил ни најмал напор да промени нешто во вашата врска.

Кога жената сака, го сака со сето свое срце. Кај неа не постои љубов до половина. Или сакаш или несакаш. Нема трето. Жената која сака секогаш ќе простува. Еднаш, двапати, трипати, таа ќе прости онолку пати колку што е потребно. Но запомнете, жена која премногу простува престанува да сака и з аминува за-секогаш.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Latest News

Вучиќ: Стaнав погoлема ѕвeзда од Леброн Џејмс

Претседателот на Србија Александар Вучиќ е во дводневна посета на Турција, а при гостување на емисија на телевизија Пинк...

More Articles Like This