Жена се обиде да пренесе мигрант во куфер

  • January 4, 2017

Шпанската полиција уапси Мароканка која се обиде да пренесе 19-годишен мигрант од Габон преку границата во својот куфер, пренесоа светските агенции.

kufer-640x379

Мигрантот имал среќа дека е откриен навреме, бидејќи имал итна потреба од медицинска помош поради недостиг на воздух.

22-годишната мароканка влегла во видното поле на силите на редот во Сеута – мала шпанска територија во Африка, која граничи со Мароко, дополнуваат агенциите.

Сеута многу често се користи од страна на мигрантите од Африка како место во кое може да навлезат во Европа. Таму се наоѓа и единствената копнена граница на ЕУ со африканска држава. Во неа е подигната двојна мрежа со височина од околу 6 метри, која по ризикот за својот живот, мигрантите се обидуваат да ја надминат.

Неодамна при организиран масовен напад на мигранти беа повредени марокански полицајци, еден од нив го изгуби окото.

Претходно «
Следно »