ЖОЛТА АЛЕРТНА ФАЗА: Македонија викендов ќе се најде под жолта алертна фаза!

  • September 15, 2017
  • Коментари

Според најавата на метео-алармот од Управата за хидрометеоролошки работи, во текот на викендот што следува, територијата на целата држава ќе биде зафатена со температури од жолта (алертна) фаза.

За таа цел, Министерството за здравство апелира до граѓаните за посебно внимавање за своето здравје, особено заради температурните осцилации во изминатиот период.

Исто така, потребно е да се избегнува директна сончева изложеност, како и почитување на општите мерки за заштита на здравјето.

Претходно «
Следно »