ЗАЕВ ВО 1% НАЈБОГАТИ ВО МАКЕДОНИЈА: На реклами зборува за социјална правда и ги колне тие што биле дел од тие 1%!

  • November 25, 2016

Дека Зоран Заев од изјава во изјава се демантира не е ништо ново. Неодамна тој скормно соопшти дека доаѓал од семејство од средна класа, но изгледа заборавил дека претхоно во неколку свои излагања самиот потврди дека има капитал од околу 6-7 милиони евра. Додека тој вели дека скоро целото богатсво во Македонија е во рацете на само еден процент богати и привилегирани, во исто време не негира дека 90 проценти од неговото богатство го заработил за време на владеењето на ВМРО-ДПМНЕ.

zaev_kola

 

За тоа како опозицискиот лидер стигнал до милионите, а „останал во средната класа“ веќе беше објавуваванo за работењето на фирмите на Заеви, на неговиот татко, неговиот брат Вице, неговиот чичко, братучед, братучетката, стрина… кои се јавуваат како сопственици или управители на десетина фирми од кланот Заеви кои, а само во 2013 и 2014 година свртеле околу 45 милиони евра.

Голем дел од бизнистите се правеле и како заработки од тендери на Општина Струмица каде што Зоран Заев е градоначалник.

Како тоа со милиони во џеб се останува во средна класа, може да објасни само Заев…

Претходно «
Следно »