ЗАЕВ ГИ ,,ЗБЕСНА,, ЗАТВОРЕНИЦИТЕ: Може да го запалиме затворот!

  • February 2, 2018

Последните податоци од најголемиот затвор во земјата, Идризово, покажуваат дека минатата ноќ од страна на Кривичниот суд донесени се девет одлуки за затворениците кои се опфатени со овој закон, при што ослободени се осум затвореници, меѓу кои и еден странски државјанин, додека за едно осуденото лице казната е намалена за 30%, пишува порталот Алмакос.

Во меѓувреме, извори од затворот за Алмакос велат дека „затворениците во Идризово, повеќето од тие за кои што е донесено одлука за ослободување, се држат како заложници од страна на разни судови, со што не се пуштаат така како што предвидува законот и правилниците на затворите“ .

-Во меѓувреме, ова предизвика голема нервоза кај затворениците, кои се закануваат дека ако се продолжи да се игра со нив “ќе ве пуштиме, после не ве пуштаме”, тогаш може и да го запалиме затвор, се закануваат затворениците кои со законот за амнестија треба да бидат ослободени, пишува порталот.

Од раководството на затворот велат дека одлуките во секој момент може да се променат имајќи предвид дека големиот број на барања се поднесени во Кривичниот суд.

Претходно «
Следно »