ЗАЕВ ГО ВРАБОТИ ЦЕЛО УЧК: Само командант Хоџа остана извисен!

  • October 6, 2018

Сите припадници на УЧК најдоа место пред ѕвезденото ,,европско’’ небо на Заев, освен еден, командантот Хоџа кој се врати егзил од каде што дојде да работи во владата на СДСМ. Имено денес дознавме дека поранешниот припадник на УЧК Абедин Зимбери го вработиле во државната институција, во која се делат убедливо највисоки плати. Тој се пофали на својот личен профил дека е вработен во контролата на летање М-Нав

© AFP 2018/ Eric Feferberg

Иако тој го нема потребното образование и има завршено факултет за физичка култура и нема никаква квалификација за оваа институција од наши извори дознаваме дека се работи за плата од над 1000 евра (60.000 денари). На Зимбери ќе му прави друштво поранешниот негов смртен непријател Стојанче Ангелов, поради фактот што и двајцата се бореа на различни страни во 2001, а сега и двајцата ќе бидат колеги во М-Нав.

Иако ги вработи сите негови соборци Заев не го исполни ветувањето кон Џезаир Шаќири алијас Командант Хоџа, кому премиерот Зоран Заев му беше ветил вработување во Владата, иако тој се наоѓаше на американската црна листа, заедно со уште некои негови колеги од воениот конфликт во 2оо1. година, поранешни команданти на ОНА.

Џезаир Шаќири познат како Командант Хоџа наводно поднесе оставка од советничката функција на премиерот Зоран Зае и се повлече од функцијата која му беше доделена. Причина остана непозната, но фактот дека Хоџа беше извисен останува.

Претходно «
Следно »