January 25, 2021, 9:15 am

ЗАЕВ: Малку потешко дека Груевски ќе го вратиме назад

Поврзано

Ceдници нa двe coбpaниcки кoмиcии

Во Собранието денеска седници ќе одржат комисиите за транспорт, врски и екологија и труд и социјална политика. На дневен ред...

(Видео) Милошeвcки: 27 април „fаlsе flag“ нaпaд – македонското пaлeњe на Pajхштагот

Кои се луѓето кои се кријат зад 27 април, која е организацијата која стои зад 27 април и кој...

Тешки муабети: 27 април и случувањето околу тој ден

Темата на вечерашната емисија на „Тешки муабети“ е случувањата околу 27 април. Љупчо Палевски: 27 Април е случување кое...
- Advertisement -

Заблагоарувајќи им се на учесниците на првата од петте јавни дебати за уставните амандмани, Зоран Заев потенцираше дека е важна инклузивноста во целиот процес, како и дека малку потешко ќе било Груевски да го вратат во Македонија.


,,Ова е почеток на дебатата и јас навистина научив многу. Знам отприлика каде се правците. Но сакам да знате дека сакаме искрено да имаме инклузивен процес, не само заради помалите етнички заедници, не заради опозицијата, туку затоа што така граѓаните ќе бидат поспокојни. Некои ќе бидат посреќни и Груевски ако го вратиме назад, но знам дека малку тешко ќе е тоа, рече премиерот Заев, кој посочи дека некогаш се обидувал и да се нашали.“

Latest News

Дeл oд Киceлa Boдa дeнec бeз вoдa

Поради изведување на водоводен приклучок ф-100 милиметри на улица „Димо Хаџидимов“ број 104, денеска прекин во водоснабдувањето ќе имаат...

More Articles Like This