ЗАЕВ ОСТАНУВА СО КРАТКИ РАКАВИ: И партијата на Турците на Ердоган Сарач премина во коалицијата со ВМРО-ДПМНЕ!

  • November 11, 2016
  • Коментари

Ромите и Турците го напуштија Заев. Традиционалниот партнер на СДСМ, патијата на Ердоган Сарач денеска потпиштува влез во колацијата на ВМРО- ДПМНЕ „За подобра Македонија, со тоа коалицијата на Никола Груевски станува најголема коалиција што некогаш излегла во било кој изборен циклус во Македонија.
sarac_vmro

Претходно Заев остана и без поддршката на Ромите од Партијата на Самка Ибаимовски откако целото членство преку генералниот секретар најави дека преминува во партијата на Шабан Салиу во коалицијата на ВМРО -ДПМНЕ.
sarac_vmro2

Претходно «
Следно »