(Видео) ЗАЕВ ПРИЗНА KPИВИЧНО ДEЛO: Химната во американска амбасада намерно била скpaтена

  • December 24, 2019
  • Коментари

Во контроверзното интервју за ТВ Пинк премиерот Заев открива дека на 4 јули на прославата во американската амбасада била скратена една строфа од националната химна.

Тогаш пејачката Тамара која не претставуваше и на Евровизија ја испеа химната без делот каде се пее за Гоце Делчев, Питу Гули и Сандански најверојатно поради барањата на Бугарија Делчев да биде погласен за бугарски револуционер.

Според законот секое модифицирање на националната химна е кривично дело и тие што решиле да ја извадат строфата со Гоце Делчев треба да одговараат.

https://twitter.com/DoliTheDoll/status/1209248366263197699?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1209248366263197699&ref_url=https%3A%2F%2Fexpres.mk%2Fprizna-li-zaev-deka-so-himnata-e-napraveno-krivichno-delo%2F

Претходно «
Следно »