ЗАЕВ СИ ГИ ФАЛИ БИЗНИСИТЕ НА ФАМИЛИЈАТА И СОРАБОТНИЦИТЕ: 40 милиони евра се инвестирало во производство на медицнски кaнaбиc

  • April 10, 2019

Зоран Заев во своето обраќање на својот официјален Фејсук профил се пофали со инвестициите и ги наброја компаниите кои произведуваат или ќе произведуваат медицински кaнaбиc.

Тој наброја вкупно 15 компании од домашен и странски капитал и додаде дека вкупната инвестиција до сега во овој бизнис изнесува нешто над 40 милиони евра а истиот продуцирал 300 нови работни места.

Оваа Влада издаде лиценци и на 15 компании со домашен и странски капитал кои одгледуваат канабис за медицински цели, со вкупна инвестиција од над 40 милиони евра и околу 300 нови вработувања. Станува збор за следниве компании и производства: Каба Хербал во Кочани, Оаза алкалоиди во Карбинци, Медицал 420 во Битола, 5 летерс во Ресен, Мам во Свети Николе, АЦПВ во Гостивар, Фарма Медика Kaнaбиc во Валандово, Ф&M 2017 во Гостивар, Фармаролли во Скопје, Греен лифе во Валандово, Kaнaбиc про во Струмица, Т.Х.Ц. Куалити гроуп во Росоман, Хелтх медикал солутионс во Гевгелија, Бул-Билдинг во Струмица и РСБ солутионс во Карбинци, пишува премиерот Заев.

Во јавноста се шпекулира дека компаниите кои добија лиценци за производство на медицински кaнaбиc се во сопственост на потесната фамилија на Заев, а некој од лиценците се издадени на лица кој придонесоа во спроведување на агендата и политиките на Заев, неговиот адвокат исто така е сопственик на лиценца за производство на медицински кaнaбиc.

Претходно «
Следно »