ЗАКАНА ЗА ВОЈНА ОД КОСОВО: Демонстрантите во Косово се закануваат „Ако Македонија сака војна, ќе и направиме полошо отколку на Србија“

  • November 28, 2017
  • Коментари

На денешниот протест во Приштина зборуваше и Шyкри Раткоцери од Феризај. Тој го изрази својот гнев за драконските осуди на членовите на Кумановската група, меѓу другото велејќи: “Ако сакате војна, ќе ви ја направиме многу полошо одколку на Србија”, пишува весникот Лајм.


“Дојдовме да протестираме против неправдата, против затворањето на Кумановскиот Херои. Македонија, македонските лидери, прават голема грешка. Тие прво немаат соодветно име за држава што ја имаат и сакаат да ги осудат Албанците и патриотите. О брат ако сакаат војна, ќе им ја направиме поцрна од Србија. Ние ја имаме Албанија, ние ја имаме Америка.
Да живее УЧК! “, рече Роткоцери.

Претходно «
Следно »