ЗАКАНИ ПО ЖИВОТ, И ПОЛИЦИСКИ ПРИТИСОЦИ: Јакимовски порача дека не им се плаши – овие закани се поодамна!

  • August 7, 2018
  • Коментари

ИНФОМАКС: Господине Јакимовски до сега бевте два пати нападнати од видни претставници на СДСМ. Едниот случај беше од братот на поранешниот пратеник Есад Рахиќ, вториот напад беше од советникот за Град Скопје на премиерот Заев, извесен Сокол. Сега среди претрес во вашиот дом, го чувствувате ли ова како што кажа и колегата како притисок?

Што е нај жално нашиот пратеник Панчо Минов, постави пратеничко прашање токму за овие два случаја. Во првиот случај беше одговорено дека ја сум имал обврска да донесам видео запис од настанот кога на нас извадија нож, скакавец. Јас само сакам да го прашам претседателот на судот, дали Зијадин Села за тепањето врз него им однесе видео запис за да постапуваат според тој видео запис. Ниту некој побарал од мене, и можете да замислите тој случај уште не е завршен од денот на изборите. Значи до 12:00 се уште траат избори, и јас сум се уште актуелен градоначалник. Тој напад беше врз мене и врз луѓето кои што беа со мене и јасен е законот кој што вели, дека секој кој што ќе предизвика чувство на страв, нелагодност, непријатност итн. тие луѓе такво нешто демонстрираа. И втората работа за фалсификатите кои што се случија во општина Карпош на самиот ден на изборите и најдените две ливчиња во Охрид и едно во Македонски Брод, одоговорот од судот е, ни одговараат исто како да се ДИК, дека ние не сме поднеле приговор итн. Па нели судството и обвинителството работат по допрен глас. Ние поднесовме кривична пријава против Н.Н. сторител и дури тврдат дека нема кривична пријава. Еве можете да замислите. Повторно сакам да кажам нека им служи на чест. Јас пред многу години. Пред од прилика 15-тина години реков да умрев вчера немаше да знам дека Македонија е толку правна држава, еве очигледно дека таа моја изјава и денеска е актуелна.

 

Претходно «
Следно »