ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИ ИЗГУБЕН ВО ПРЕДОВОТ: На товар на државата ќе се вработуваат 1300 преведувачи

  • March 25, 2019

Законот за употреба на јазиците постепено се имплементира, но проблем е немањето доволно преведувачи па дел од коресподенцијата се врши само на македонски јазик.

Станува збор за 1300 институции каде што преведувањето на документите мора да биде точно и прецизно, пренесува „Телма“.

Во наредниот период ќе се формира и Инспекторат кој ќе се грижи за спроведување на Законот како на централно така и на локално ниво.

Претходно «
Следно »