ЗАМРЗНАТ ИМОТОТ НА МИЈАЛКОВ И КАМЧЕВ: Кривичниот суд го замрзна имотот на осомничените во случајот „Империја“

  • November 12, 2018

Кривичниот суд го замрзна имотот на осомничените во случајот „Империја“ меѓу кои се и бизнисменот Орце Камчев и ексдиректорот на УБК, Сашо Мијалков.

„Судија на претходна постапка постапувајќи по барања на Јавното обвинителство за гонење кривични дела поврзани и кои произлегуваат од незаконското следење на комуникациите, за привремено одземање на имот заради обезбедување, а поврзан со конкретниот предмет, судијата определи привремени мерки и забрани отуѓување и располагање со уделите на правните лица за кои постои основано сомнение дека била прибавена имотна корист со кривичните дела за кои се води постапката. Воедно судија на претходна постапка, постапувајќи и по два предлога на надлежното обвинителство за привремено запирање на извршување на финансиски трансакции на правните лица за кои постои основано сомнение дека со кривичните дела, лицата опфатени во конкретниот предмет, прибавиле имотна корист, судијата ги прифати предлозите и со решенија наложи на повеќе банки да го запрат одливот на парични средства од сметките на предметните правни лица – се наведува во соопштението од Кривичниот суд.

Претходно «
Следно »