ЗАМРЗНА ОХРИДСКО ЕЗЕРО: Замрзна дел од Охридското езеро во делот кај трските на кејот

  • January 7, 2019

Пораду ниските температури што го зафатија Охрид деновиве, замрзна дел од Охридското Езеро, пренесе „Фокус“

Поточно, замрзнат е делот кај трските на кејот, а дебелината на мразот достигнува неколку сантиметри.

Во ноќните часови, температурите во Охрид достигнуваат и до минус 12 степени.

Претходно «
Следно »