Замрзнува Дојранското езеро

  • January 8, 2017
  • Коментари

Крајбрежниот дел на Дојранското езеро поради екстремно ниските температури кои достигнуваат и до минус 15 во овој крај започна да замрзнува, но засега целата површина на езерото не е поклопена со прекривка од мраз како во некои минати многу поладни години.

dojran-mraz1

dojran-mraz2

dojran-mraz3

dojran-mraz4

 

Претходно «
Следно »