ЗАПАДНАТА БИРОКРАТСКА ХУНТА ПРОТИВ МАКЕДОНИЈА: Германските модерни гебелси, се закануваат со санкции против Македонија!

  • March 22, 2017
  • Коментари

Распадот на ЕУ по се излгледа ќе предизвика и колатерална штета, а Македонија ќе биде со отворена сметка за обештетување на сите штети предизвикани од лицемерната Бриселска бирократија

Evropska_komisija

По вчерашниот ладен туш кој го доживеа Јоханес Хан во Македонија, германски „Дојче Веле“ денес започна да пренесува заканувачки пораки, во текстови во кои не се потенцира изворот на ифнормациите, ниту релевантноста на истите. Наместо тоа, се хушкаат граѓаните и се прави обид да се создаде одреден степен на паника кај општата популација.

Имено, како што пренесува „Дојче Веле“ од неименуван и нерелевантен извор, зад затворени врати, бирократите од меѓународната организација во распад ЕУ веќе разговарале за воведување на санкции против Македонија, кои би се однесувале на личности, но не и општи санкции.

Ова би значело санкционирање на политичари, бизнисмени и останати јавни личности преку замрзнување на нивниот имот и забрани за патување во странство. Први на удар, очекувано би биле Ѓорѓе Иванов и Никола Груевски, оние кои најцврсто застанаа против диктатот на Западната хунта.

Но ова не е прв пат со вакви закани да се служат медиумите блиски до Бриселската хушкачка и лицемерна бирократија.

Пред две години, вакви „закани“ беа упатени преку истите медиуми, со таа разлика што денес народот од пред Собранието на Р.Македонија кажа гласно „Доста е!“ од диктатурата на Западот и лицемерието на меѓународната заедница.

Претходно «
Следно »