ЗАПАДНИ „ВРЕДНОСТИ“: На 8-месечно бебе му cyдат за долг од 13.000 евра

  • December 18, 2019
  • Коментари

Во германскиот град Цвикау се одвива неверојатно судење! Имено, на 8-месечно бебе му се cyди поради наследен долг од 13.000 евра.

8-месечната Мила го наследила долгот од нејзиниот дедо, а би можела да биде осудена и на плаќање на договорт за мобилен телефон и претплата за спортскиот канал Скај.

Целиот случај започнал кога во 2018 година починал дедото Рони, а мајката на девојчето одбила да го плати долгот поради ниски примања, па поради тоа тој паднал на товар на Мила.

Таа законски го наследила имотот од нејзиниот дедо, но и неговиот долг.

Претходно «
Следно »