ЗАПОЧНА ЕВАКУАЦИЈА НА СТАЈКОВЦИ: Привремена евакуација на жителите на Стајковци!

  • August 12, 2016

Започна да се врши привремена евакуација во скопското село Стајковци.

13892128_934026490052683_7333628421798043646_n

Надлежните апелираат жителите на поплавеното подрачје да се сместат на друга локација додека трае мерката за дезинфекција на нивните домови, јавува ТВ Нова.

Од инситуциите порачуваат жителите на Стајковци да се сместат во домовите на свои роднини и пријатели, а доколку немаат каде да се обратат кај службениците од Министерството за труд и социјална политика кои се наоѓаат на терен.

Претходно «
Следно »