October 25, 2021, 8:22 am

Започнува најавениот „Викенд без ДДВ“

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Трговците и граѓаните се подготвени за претстојниот „Викенд без ДДВ“. Првите уште пред една недела ги најавија своите акции и ги наполнија магацините и рафтовите. Дел од граѓаните велат дека ќе ја искористат оваа можност да купат нешто што навистина им треба, иако износот е лимитирaн.

Извесно е дека компјутерите и лаптопите се први на списокот, но се меркаат и некои поевтини парчиња мебел и домашна бела техника.

„Викенд без ДДВ“ е дел од четвртиот сет антиkpизни мерки и ќе опфати околу 350 илјади корисници на апликацијата „Мој ДДВ“. Ќе се купуваат домашни производи и услуги, компјутери и друга ИКТ-опрема, во вредност од најмногу 30 илјади денари, а во рок од неколку денови на трансакциските сметки ќе биде исплатен назад целиот ДДВ.

Latest News

Пpoдoлжyвaaт пapтиcките aктивнocти од кaмпaњaта зa втopиот кpyг oд лoкaлнитe избopи

Продолжуваат партиските активности од кампањата за вториот круг од локалните избори што ќе се одржи в недела на 31...

More Articles Like This