ЗАСАДИ ЕКОИДНИНА: Преглед на места за организирано поаѓање за акцијата „Ден на дрвото”

Поврзано

Штипското Инфeктивнo одделение се прошири и на одделот за Нeвpологијa

Штипското Инфективно одделение од попладнево и официјално се прошири на Одделот за неврологија, кое се наоѓаше во истата зграда....

(Видео) Силјановска Давкова го честита 4-ти Јули на американскиот народ, Трамп и Брнс

Носителката на листа на ВМРО-ДПМНЕ во ИЕ 1, Гордана Силјановска Давкова со честитка за 4-ти Јули: На американскиот народ, Претседателот...

Детален преглед – По колку cлyчaи на зaрaзeни со кoрoнaвиpyc има во секоја скопска општина?

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини...

„Ден на дрвото- засади ја својата иднина!” под мото „Засади екоиднина!” и со засадување на што повеќе садници да придонесат кон унапредување на животната средина. За таа цел ќе биде организиран бесплатен превоз на граѓаните до локациите каде што ќе се пошумува. Граѓаните може да се приклучат на било кој автобус или организирана група и да заминат на било која локација каде што ќе се пошумува.

ПРЕГЛЕД НА МЕСТА ЗА ОРГАНИЗИРАНО ПОАЃАЊЕ ПО ОПШТИНИ ВО ГРАД СКОПЈЕ

АЕРОДРОМ

3 автобуси – Наспроти Мајчин дом

3 автобуси – Пошта Ново Лисиче

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

– Тргнување на прва смена на учениците

пред сите средни училишта – 9.30 часот

ЌЕ СЕ ПОШУМУВА:Брњарци

АРАЧИНОВО

1 автобус – пред Општината

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ЌЕ СЕ ПОШУМУВА: Брњарци

БУТЕЛ

1 автобус -пред О.У. „ Ацо Шопов” нас. Радишани

1 автобус- пред Општината

поаѓање: 10.00 часот.

– Тргнување на прва смена на учениците

пред сите средни училишта – 9.30 часот

ЌЕ СЕ ПОШУМУВА:Брњарци

ГАЗИ БАБА

1 автобус – О.У . „ Глигор Прличев ” преку О.У. „ Стив Наумов “;

1 автобус -О.У „ Његош ” Колонија-Идризово, преку О.У„ Крум Тошев “-Трубарево и О.У„ Вера Јоциќ- “Хиподром;

1 автобус -О.У. „Крсте Мисирков “О.У. „ Даме Крапчев “- Ченто и О.У.„Н.Н.Борче”- Хиподром;

1 автобус-О.У.Наум Охридски –Булачани, О.У.Кирил и Методиј –Стајковци и О.У.25 Мај-Ченто.

1 автобус – од нас. Железара (последна 16-ка) преку Автокоманда;

1 автобус – од Хиподром (последна 50-ка) преку Маџари;

2 автобус – од пред Општина во 10,30 часот.

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

– Тргнување на прва смена на учениците

пред сите средни училишта – 9.30 часот

ЌЕ СЕ ПОШУМУВА:Брњарци

ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

1 автобус – село Волково пред О.У.„Јоаким Крчовски”,

преку Ново село и О.У „ Страшо Пинџур”, нас. Даме Груев

1 автобус –ОУ.Ѓорче Петров и О.У. Мирче Ацев

1 автобус – пред Општината ” и гимназија „Кочо Рацин”

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

– Тргнување на прва смена на учениците

пред сите средни училишта – 9.30 часот

ЌЕ СЕ ПОШУМУВА:Брњарци

ЗЕЛЕНИКОВО

1 автобус – пред Општината

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ЌЕ СЕ ПОШУМУВА: Брњарци

ИЛИНДЕН

1 автобус – О.У.„Гоце Делчев” нас. Илинден;

1 автобус – О.У. „Ристо Крле” – Кадино;

1 автобус – од Дељадровци и О.У.„Браќа Миладиновци” с. Миладиновци;

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ЌЕ СЕ ПОШУМУВА:Брњарци

КАРПОШ

2 автобуси – од спортска сала Партизан;

2 автобуси – од Педагошки факултет;

2 автобуси – од Студентски дом „ Гоце Делчев ”

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

– Тргнување на прва смена на учениците

пред сите средни училишта – 9.30 часот

ЌЕ СЕ ПОШУМУВА:Брњарци

КИСЕЛА ВОДА

3 автобуси – од сала Расадник;

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

1 автобус – од парк кај пошта во населба Драчево

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

– Тргнување на прва смена на учениците

пред сите средни училишта – 9.30 часот

ЌЕ СЕ ПОШУМУВА:Брњарци

ПЕТРОВЕЦ

1 автобус – од населено место Огњанци последна 62-ка – Петровец

1 автобус – од с. Катланово

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ЌЕ СЕ ПОШУМУВА:Брњарци

САРАЈ

ЌЕ СЕ ПОШУМУВА: Сопствена локација

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

СОПИШТЕ

1 автобус – пред Општината

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ЌЕ СЕ ПОШУМУВА: Брњарци

ЦЕНТАР

2 автобуси – од комплекс банки;

2 автобуси – од Нова Македонија;

2 автобуси – од фонтана – градски парк;

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

– Тргнување на прва смена на учениците

пред сите средни училишта – 9.30 часот

ЌЕ СЕ ПОШУМУВА:Брњарци

ЧАИР

1 автобус – од Општина

1 автобус – од последна автобуска станица на 9 –ка

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

– Тргнување на прва смена на учениците

пред сите средни училишта – 9.30 часот

ЌЕ СЕ ПОШУМУВА:Брњарци

ЧУЧЕР САНДЕВО

1 автобус – од Општината

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ЌЕ СЕ ПОШУМУВА:Брњарци

ШУТО ОРИЗАРИ

1 автобус – од нас. Шуто Оризари (последна автобуска станица 19)

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ЌЕ СЕ ПОШУМУВА:Брњарци

СТУДЕНИЧАНИ

1 автобус – од пред Општината

1 автобус – с.Батинци

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ЌЕ СЕ ПОШУМУВА:Брњарци

ГРАД СКОПЈЕ

1 автобус – од пред Градско Собрание (Администрација на Град Скопје) и Совет на Град Скопје

2 автобуси – од пред Градско Собрание (ЈП Водовод и канализација)

1 автобус – од пред Градско Собрание (ЈП Градски паркинг, ЈП Улици и патишта)

1 автобус – од пред Градско Собрание (ЈП Комунална Хигиена)

поаѓање: 9.30 часот

ЌЕ СЕ ПОШУМУВА:Брњарци

ПРЕГЛЕД НА МЕСТА ЗА ОРГАНИЗИРАНО ПОАЃАЊЕ ПО ОПШТИНИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

БЕРОВО

5 автобуси

Гимназија „ Ацо Русковски”

Ќе се пошумува: м.в. Керамидарка

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

БИТОЛА

1 автобус

Гимназија „ Јосип Броз Тито”

1 автобуси

СОТУ„ Ѓорѓи Наумов”

1 автобус

СОЕУ „ Јане Сандански”

2 автобуси

Државно музичко училиште

1 автобус

ОСМУ „ Д-р. Јован Калаузи”

1 автобус

СОЗУ „ Кузман Шапкарев”

2 автобуси

Гимназија „ Таки Даскалот” –

Ќе се пошумува: м.в. Превалец

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

БОГДАНЦИ

1 автобус

Гимназија „ Богданци”

Ќе се пошумува: м.в. Болован

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

БОСИЛЕВО

Ќе се пошумува: сопствена локација

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ВАЛАНДОВО

1 автобус

Пред Општината

Ќе се пошумува: м.в. Странец и м.в. Бахчи Тепе

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ВАСИЛЕВО

Ќе се пошумува: сопствена локација

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ВЕВЧАНИ

Ќе се пошумува: сопствена локација

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ВЕЛЕС

2 автобуси

На ул. Гоце Делчев

2 автобуси

Пред ЕВН

1 автобус

УСО „ Коле Неделковски ”

Ќе се пошумува: м.в. Дерин Дере

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ВИНИЦА

1 автобус

Гимназија „ Ванчо Прке”

1 автобус

Пред Општината

Ќе се пошумува: Истибања

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ВРАНЕШТИЦА

Ќе се пошумува: сопствена локација

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ВРАПЧИШТЕ

Ќе се пошумува: сопствена локација

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ГЕВГЕЛИЈА

3 автобуси

Пред спортска сала „26 Април”

Ќе се пошумува: м.в. Топлик

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ГОСТИВАР

1 автобус СОУ „ Гостивар”

1 автобус ОСТУ „ Гостивар”

1 автобус СЕОУ „ Гостивар”

Ќе се пошумува: м.в. Градиште

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ГРАДСКО

Ќе се пошумува: сопствена локација

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ДЕБАР

Сопствен превоз

Пред ЦСНО„ Здравко Чочковски”

Ќе се пошумува: м.в. Клакови и м.в. Волковица

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ДЕБАРЦА

Ќе се пошумува: О.У. с. Белчишта и О.У. с. Требеништа

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ДЕЛЧЕВО

Ќе се пошумува: сопствена локација

Ќе се пошумува: Река Брегалница м.в Кеј на Брегалница

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ДЕМИР КАПИЈА

2 автобус

Пред Општината

Ќе се пошумува: сопствена локација

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ДЕМИР ХИСАР

1 автобус

Пред Општината

Ќе се пошумува: м.в. Цероски рид

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ДОЛНЕНИ

Ќе се пошумува: м.в. Долнени, м.в. Ново Село и м.в. Ридот

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ДОЈРАН

1 автобус

Ќе се пошумува: м.в. Ачикот

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ДРУГОВО

Ќе се пошумува: сопствена локација

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ЖЕЛИНО

Сопствен превоз

Ќе се пошумува: сопствена локација

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ЗАЈАС

Ќе се пошумува: сопствена локација

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ЗРНОВЦЕ

Ќе се пошумува: сопствена локација

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ЈЕГУНОВЦЕ

Ќе се пошумува: сопствена локација

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

КАВАДАРЦИ

2 автобуси Гимназија „ Добри Даскалов”

2 автобуси СОУ „ Киро Спанџов Брко”

2 автобуси СОЗШУ „ Ѓорче Петров”

1 автобус пред Општината

Ќе се пошумува: м.в. Витачево

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

КАРБИНЦИ

Ќе се пошумува: училишта, градинка и Општината

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот

КИЧЕВО

2 автобуси Гимназија „ Мирко Милески”

Ќе се пошумува: м.в. Иванидол

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

КОНЧЕ

2 комбиња пред Општината

Ќе се пошумува: м.в. Волондере

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

КОЧАНИ

Ќе се пошумува: м.в. Цигански рид

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

КРАТОВО

2 автобуси

На Автобуска станица

Ќе се пошумува: м.в. Савин рид

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

КРИВА ПАЛАНКА

2 комбиња пред Општината

Ќе се пошумува: м.в Габарска Чука и по должина на пат до Св.Ј.Осоговски

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

КРИВОГАШТАНИ

Ќе се пошумува: сопствена локација

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

КРУШЕВО

1 комбе пред Општината

Ќе се пошумува: м.в. Порта

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

КУМАНОВО

2 автобуси СОУ „ Гоце Делчев”

2 автобуси ССОУ „ Киро Бурназ”

2 автобуси СОУ „ Перо Наков”

2 автобуси СТУ „ Наце Буѓони”

Ќе се пошумува: КО Стрезовце

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ЛИПКОВО

Ќе се пошумува: сопствена локација

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ЛОЗОВО

Ќе се пошумува: здравствен дом, јавни површини, училипта

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

МАВРОВО И РОСТУШЕ

Ќе се пошумува: сопствена локација

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

МАКЕДОНСКИ БРОД

8 комбиња

Пред Општината

Ќе се пошумува: м.в. Под Чуки

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

1 автобус

На автобуска станица

Ќе се пошумува: м.в. Индустри

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

МОГИЛА

1 автобус

Пред Општината

Ќе се пошумува: м.в. Превалец

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

НЕГОТИНО

2 автобуси СОУ „ Св.Кирил и Методиј ”

1 автобус пред О:У: „Страшо Пинџур”

1 автобус пред О:У. „Гоце Делчев”

Ќе се пошумува: м.в Прждево

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

НОВАЦИ

Ќе се пошумува: сопствена локација

1 комбе

Пред Општината

Ќе се пошумува: м.в. Превалец

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

НОВО СЕЛО

Ќе се пошумува: сопствена локација

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ОСЛОМЕЈ

Ќе се пошумува: сопствена локација

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ОХРИД

1 автобуси ОЕМУЦ „ Св. Наум Охридски”

1 автобуси ОУТУ „ Ванчо Питошески”

1 автобуси ОСУ „ Св. Климент Охридски”

1 автобус пред Општината

Ќе се пошумува: м.в. Чекоштина

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ПЕХЧЕВО

Ќе се пошумува: м.в. Буковиќ

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ПЛАСНИЦА

Ќе се пошумува: сопствена локација

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ПРИЛЕП

2 автобуси СОУ „ Мирче Ацев”

2 автобуси СОУ „ Орде Чопела”

2 автобуси СОУ „ Кузман Јосифовски Питу”

2 автобуси СОУ „ Ристе Ристески Ричко”

2 автобуси СОУ „Ѓорче Петров”

1 автобус ООУ „Гоце Делчев”

1 автобус ООУ „Климент Охридски”

1 автобус ООУ „Рампо Левката”

1 автобус ООУ „Кире Гавриловски- Јане ”

1 автобус ООУ „Кочо Рацин ”

1 автобус ООУ „Добре Јованоски ”

1 автобус ООУ „Блаже Конески”

1 минибус ООУ „Кирил и Методиј” с. Канатларци

1 минибус ООУ „Страшо Пинџур” с. Мало Коњари

1 минибус ООУ „Кире Волнароски ” с. Тополчани

2 автобуси пред новата Општинска зграда за граѓаните

Ќе се пошумува: м.в. Копач

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ПРОБИШТИП

Ќе се пошумува: м.в Крст и м.в. Калниште

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

РАДОВИШ

2 автобуси СОУ „ Коста Сусинов”

2 автобус пред Општината

Ќе се пошумува: м.в. Миндлк

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

РАНКОВЦЕ

Ќе се пошумува: сопствена локација

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот

РЕСЕН

3 автобуси

Пред Автобуската станица

Ќе се пошумува: м.в. Влашки дол покрај Преспанско езеро

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

РОСОМАН

1 автобус

Пред Општината

Ќе се пошумува: м.в Велова чешма

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

СВЕТИ НИКОЛЕ

1 автобус пред основно училиште

1 автобус пред средно училишта

1 автобус пред Општина

Ќе се пошумува: м.в Широка Падина

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

СТАРО НАГОРИЧАНЕ

Ќе се пошумува: м.в. Краста

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

СТРУГА

2 автобуси пред основните училишта

2 автобуси пред средните училишта

1 автобус пред Општината

Ќе се пошумува: м.в.Попов Камен

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

СТРУМИЦА

1 автобус СОУ „ Јане Сандански”

1 автобус СОУ „ Никола Карев”

1 автобус СОУ „ Димитар Влахов”

Ќе се пошумува: м.в. Чамлк.

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ТЕТОВО – ТЕАРЦЕ – ВРАТНИЦА – БОГОВИЊЕ

1 автобус СОУ „ Кирил Пејчиновиќ ”

1 автобус СОМ „ Никола Штејн”

1 автобус ОСЕУ „ 8-ми Септември”

Ќе се пошумува: м.в. Брце

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ЧЕЛОПЕК – БРВЕНИЦА

Ќе се пошумува: сопствена локацџија

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ЦЕНТАР ЖУПА

5 комбиња

Пред Општината

Ќе се пошумува: м.в. Падина

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ЧЕШИНОВО – ОБЛЕШЕВО

Ќе се пошумува: сопствена локација

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ЧАШКА

1 комбе

Пред Училиште

Ќе се пошумува: м.в. Дерин Дере

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

ШТИП

4 автобуси пред Општината

СОУ „ Славчо Стојменски”

СОУ „ Коле Нехтени”

СОУ „ Димитар Мирасчиев”

СОУ „ Јане Сандански”

ДМУЦ „ Сергеј Михајлов”

ЦССОВ „ Искра”

Ќе се пошумува: м.в. Клиси баир

поаѓање: 9.00 часот и 11.00 часот.

Последно враќање од сите локации 14.00 часот. Се препорачува граѓаните да не се задржуваат повеќе од 2 часа на наведените локации.

Актуелно

Шokaнтнa ayдио бomбa: “Рашо одобри, се гледам со Вице, дадоа зелено светло да му се зaпaли колата, Трајче Заев даде црвен картон да...

Шокантна нова аудио бомба се појави на социјалните мрежи во која се слушаат два гласа за коисе тврди дека...

(Фото) Нeврeмeтo нарави хaoc во Скопје

Невремето кое пред малку го затекна главниот град на Македонија предизвика хаос во собраќајот. Голем број возила чекаат во километарски колони, возачите се нервозни...

(Во живо) Христијан Мицкоски на средба со жителите на Шуто Оризари

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ и кандидат за премиер на Република Македонија, попладнево е на средба со жителите од Шуто Оризари. Неговото обраќање може да го следите...

Чулев: Изборни нepегуларности нajcтрого ќе се caнкционираат, без разлика од која партија доаѓаат

Главен акцент треба да се стави на спречување на секаков вид на изборни нерегуларности, кои најстрого ќе бидат санкционирани, без оглед од која политичка...

(Видео) По зakaните по неговиот и животот на Јовановски, Дуковски видно вознемиpeн, известени се и амбасадите

Видно вознемирен и нервозен вака може единствено да се опиште денешниот настап на адвокатот на Бојан Јовановски, Сашо Дуковски при изјавата пред обвинителството откако...

Повеќе вести