ЗАЉУБЕНИТЕ ГУЛАПЧИЊА ЌЕ СЕ ЖРТВУВААТ ЕДЕН ЗА ДРУГ: Павле на листа на СДСМ, Љуми ќе гине за него преку соросоидите!

  • October 26, 2016

Заљубените гулапчиња се жртвуваат еден за друг. Павле Богоевски како најистакнат шарен револуционер на листите за пратеници на СДСМ, а Љуми Бекири како најистакнат припадник на ЛГБТ заедницата ќе гине за него преку соросоидните организации

Ljumi_pavle

Благодарение на стратегијата „кој поголем хулиган, подобро место на листа“ еден од најистакнатите шарени револуционери, Павле Богоевски се најде на листите за избор на пратеници на СДСМ, узурпирајќи го местото кое би требало да го добијат коалиционите партнери на СДСМ или пак заслужните членови на партијата.
ljumi_sobranie
За се да помине глатко, неговиот интимен пријател Љуми Бекири пак, уште веднаш се активирал и ако треба ќе „гине“ преку соросоидните организации, а овој пат е вклучен во „регулирање“ на изборниот процес и мотивирање на младите на 11-ти да излезат на гласање, а во процесот да ги потсети дека треба да гласаат за Павле.

Љубов. Не познава граници.

Претходно «
Следно »