За локалните шерифи на СДСМ не важат законите: Командирот на ПС Аеродром фотографиран како ги крши законите пред очите на целата јавност

  • July 28, 2018

Законите очигледно не важат за членовите на СДСМ кои покрај низата на скандали кои беа јавно објавени никако да ги стигне правдата. Имено на фотографијата може да се забележи командирот на Полициската Станица Аеродром, Јовица Божиновиќ како се вози на мотор со неговиот колега. Ништо на фотографијата немаше да биде проблематично доколку Божиновиќ не користеше службено возило облечен во цивилка. Од фотографијата можеме да заклучиме дека службеното полициско возило тој го корист за сопствен превоз, а полицаецот кој го вози моторот како свој личен шофер. Ова претставува класичен пример за злоупотреба на службена должност од страна на Божиновиќ,  по ваквиот шерифлук во најмала рака очекуваме од обвинителството да отвори постапка по допрен глас.

Додека полицијата секојдневно казнува илјадници граѓани поради најмали прекршоци, а можеби и голем дел од вас читателите ќе се пронајдете помеѓу овие граѓани за некои законите и правилата не важат, односно правилата кои важат за обичните граѓани не важат и за локалните шерифи од СДСМ.

 

Претходно «
Следно »