ЗА НАС МАДЕ-ТО: ,,Made in Macedonia” кај нас заминува во историјата, ексклузивно право на трговската марка ќе има Грција!

  • December 25, 2018
  • Коментари

Мечките од договорот од Преспа за промена на македонското име, допрва ќе излегуваат, а професорот Димитар Апасиев коментира на не доволно разработената тематика околу трговските марки поточно ,,Made in Macedonia”, трговска марка по која стана препознатлива нашата држава, а македонските претприемачи повеќе не ќе може да ја користат. Имено тој посочува дека според договорот од Преспа трговската марка ,,Made in Macedonia” ќе стане ексклузивно право на Грција, а иронично коментира дека на нас ќе ни остане само маде-то. За крај тој забележува дека очигледно станува збор за недостаток на образование од областа на дипломатијата кај владините претставници и непостоењето на преговарачки способнисти.

-Made in MACEDONIA за производите од Грција.  За нас само „маде-то“ #СвакаЧастМајстори #ЈебелоВасВечерноШколоЗаДипломатијаИПреговарање, коментира Апасиев.

 

Претходно «
Следно »