ЗА ФИЛИП ДА ТРЧА КОН ЖИВОТОТ: Да бидеме хумани, да му помогнеме!

  • February 12, 2019

Филип е четиригодишно дете кое боледува од церебрална квадриплегична парализа. За него итно е потребна операција која е закажана во специјализирана болница во Србија за да може нормално да го продолжи својот живот – во спротивно, животот би го поминал само во инвалидска количка.

Неговото семејство во кое работи само таткото, нема доволно средства да го започнат ова лекување, па на овој начин се обраќаат до сите добри, хумани луѓе и организации за мала помош, како би можел Филип да добие шанса да ја направи оваа операција која му значи достоинствен живот, се вели во апелот на Фондацијата „Допир“.

Повеќе информации за начинот на донирање, можете да добиете на Биди хуман сега.

Претходно «
Следно »